PLAN SECTORIAL – ADER 2019-2022
ADER 111 | Îmbunătăţirea structurii soiurilor de grâu de toamnă în sudul și estul țării prin crearea și introducerea de soiuri cu producţie mai mare şi mai stabilă în condiţiile schimbărilor climatice şi cu calitate corespunzătoare cerinţelor pieţei | |
Faza a I-a / 2019 |
Faza a II-a / 2020 | |
Faza a III-a / 2021 | Faza a IV-a / 2022 | |
ADER 113 | Crearea de hibrizi de porumb productivi, toleranţi la secetă, arşiţă, boli şi dăunatori în vederea diminuării impactului încălzirii globale asupra agroecosistemelor din România | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
Faza a III-a / 2021 | Faza a IV-a / 2022 | |
ADER 114 | Crearea de noi genotipuri de lucernă şi trifoi roșu cu perenitate crescută și conținut ridicat de proteină în diferite condiţii ecologice prin obţinerea de soiuri proteice cu rezistență la secetă și arșiță și cu capacitate mai mare pentru producerea de sămânţă | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
Faza a III-a / 2021 | Faza a IV-a / 2022 | |
ADER 141 | Cercetări privind stabilirea influenței aplicării noilor sisteme și tehnologii de agricultură conservativă de lucrări agricole mecanizate pentru combaterea efectelor secetei, păstrarea fertilității solurilor și a apei în sol și creșterea cantitativă și calitativă a producțiilor la principalele specii de plante cultivate | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
Broșura - Raport | ||
ADER 152 | Cercetări cu privire la elaborarea unor tehnologii la principalele culturi de câmp porumb, grâu, floarea-soarelui, soia, rapiță, leguminoase pentru boabe, prin optimizarea normelor de ecocondiționalitate | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
ADER 154 | Cercetări cu privire la influența diferitelor metode de lucrare a solului asupra gradului de îmburuienare, compoziției floristice a speciilor de buruieni în culturile de câmp și a dinamicii apei în sol la culturile de câmp | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
ADER 212 | Crearea și promovarea unor genotipuri noi de orz şi orzoaică caracterizate prin însușiri superioare de adaptabilitate la diferite condiții de mediu, productivitate și calitate cerute de industria alimentară și de zootehnie | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
Faza a III-a / 2021 | Faza a IV-a / 2022 | |
ADER 216 | Cercetări privind crearea și identificarea unor genotipuri de orz și/sau orzoaică de toamnă cu pretabilitate superioară pentru producerea sucului de orz verde | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
Faza a III-a / 2021 | Faza a IV-a / 2022 | |
ADER 321 | Accelerarea progresului genetic pentru rezistența sau toleranța la unii factori biotici și abiotici de mediu importanți pentru cultura grâului, prin elaborarea unor modalități de selecție timpurie cu ajutorul markerilor moleculari | |
Faza a I-a / 2019 | Faza a II-a / 2020 | |
Faza a III-a / 2021 | Faza a IV-a / 2022 | |