PLAN SECTORIAL – ADER 2015-2018

 

 

Creşterea eficienţei culturii grâului prin identificarea, crearea şi promovarea de soiuri superioare ca productivitate, stabilitate şi adaptabilitate la schimbările climatice, cu calitate corespunzătoare cerinţelor diverse ale sectorului de prelucrare din cadrul industriei alimentare

 

 

Creşterea eficienţei culturii grâului prin identificarea, crearea şi promovarea de soiuri superioare ca productivitate, stabilitate şi adaptabilitate la schimbările climatice, cu calitate corespunzătoare cerinţelor diverse ale sectorului de prelucrare din cadrul industriei alimentare - Faza a II-a / 2016

 

 

Crearea de hibrizi de porumb cu potenţial productiv ridicat, toleranţi la secetă şi arşiţă, rezistenţi la boli şi dăunatori, cu însuşiri agronomice favorabile, capabili să valorifice eficient substanţele nutritive din sol

 

 

Crearea de hibrizi de floarea soarelui cu rezistență îmbunătățită la secetă şi temperaturi extreme

 

 

Utilizarea metodelor biotehnologice pentru creşterea variabilităţii genetice a materialului de ameliorare și accelerarea progresului genetic în privinţa nivelului şi stabilităţii recoltelor la principalele culturi agricole, în contextul schimbărilor climatice

 

 

Utilizarea metodelor biotehnologice pentru creşterea variabilităţii genetice a materialului de ameliorare și accelerarea progresului genetic în privinţa nivelului şi stabilităţii recoltelor la principalele culturi agricole, în contextul schimbărilor climatice - Etapa a II-a / 2016

 

 

Maximizarea producţiilor de proteină vegetală şi creşterea contribuţiei fixării azotului atmosferic la optimizarea rotaţiilor, prin crearea de soiuri de leguminoase pentru boabe şi furajere mai productive, cu toleranţă îmbunătăţită la stres termic şi hidric şi la boli, pretabile la recoltarea mecanizată şi cu însuşiri calitative superioare pentru diverse utilizări

 

Îmbunătățirea practicilor de management al culturilor de câmp şi al cultivarelor destinate agriculturii ecologice”